Radimpex Forum Download Početna stranaKontaktTowerArmcadMetal StudioNorma Base

Online lekcije i tutorijali

Armiranje grede

Ovaj primer prikazuje crtanje detalja armiranja jedne grede korišćenjem komandi za crtanje proizvoljne šipke, tipske šipke i serije šipki u podužnom preseku. Nakon crtanja armature u izgledu, prikazana je i komanda za vađenje preseka kojim se dobija slika armature u poprečnom preseku grede.
Download

Armiranje grede (2.5 MB) Pokrenite animaciju

Armiranje stubova

Ovaj primer prikazuje crtanje detalja armiranja dva stuba korišćenjem komandi za crtanje proizvoljne šipke, promenljive serije šipki u podužnom preseku i spiralne uzengije. Nakon crtanja armature u izgledu prikazana je i komanda za vađenje preseka kojim se dobija slika armature u poprečnom preseku grede. Na kraju, prikazan je i postupak dobijanja specifikacije i rekapitulacije armature
Download

Armiranje stubova (2 MB) Pokrenite animaciju

Armiranje ploča serijama šipki

Ovaj primer pokazuje crtanje detalja armiranja ploče armirane serijom šipki. Prikazano je koriscenje komande za crtanje konstantne serije u osnovi, komande za varijabilne serije u osnovi i komande za popločavanje ploča serijama šipki zadavanjem proizvoljne geometrije oblasti popločavanja – sa i bez otvora.
Download

Armiranje ploča serijama šipki (3.4 MB) Pokrenite animaciju

Armiranje ploča mrežama

Ovaj primer pokazuje crtanje detalja armiranja ploče armirane mrežama. Prikazano je pojedinačno i serijsko postavljanje mreža, izrada specifikacije, rekapitulacije i plana sečenja mreža.
Download

Armiranje ploča mrezama (2.5 MB) Pokrenite animaciju

Radionica složenih elemenata

Ovih nekoliko filmova prikazuju korišćenje radionice za izradu složenih elemenata – to su tipski elementi konstrukcije koji se često javljaju u praksi.
Download

Radionica za pravljenje temelja samca u osnovi i podužnom preseku (1.0 MB) Pokrenite animaciju

Download

Radionica za pravljenje temeljne trake u poduznom i poprecnom preseku. (1.5 MB) Pokrenite animaciju

Download

Radionica za pravljenje jednokrakog stepenista (1.8 MB) Pokrenite animaciju