Dec 22, 2021

Objavljena je nova verzija programa ArmCAD 6 - Build 6336.

Od ovog Build-a program ArmCAD 6 može raditi i pod BricsCAD-om v22

 

Osim toga ovaj Build sadrži nekoliko manjih ispravki od kojih su najvažnije: otklanjanje uzroka koji je izazivao rušenja programa pri brisanju entiteta u BricsCAD-u, ispravak pogrešnog gripovanje serija u presecima prilikom kopiranja, ispisivanje ispravnih jedinica u planu sečenja mreža pri izvozu u RTF,..

 

 

 

Ovo je kompletna lista izmena u ovom Build-u:

 

  • ispravak problema sa neispisivanjem prečnika šipke kada se nad pozicijom koja ima posebno oblikovanje izvrši promena pozicije
  • pri izvozu izvestaja plana secenja u RTF, dimenzije mreža su se prikazivale u metrima a ne u jedinicama koje je zadao korisnik (u slučaju ako je opcija "Ispis oplate na novoj stranici“ bila uključena)
  • u Autocad-ovima koji su lokalizovani na neki drugi jezik (npr ruski) javljao se problem sa internim komandama za selekciju (na primer u komandama kota, ili vadjenje preseka) koje se nisu mogle koristiti . Problem je bio u AutoCAD-u a mi smo napravili zaobilazno rešenje.
  • ispravak greške pri pravljenju šipke sa geometrijom koja već postoji (crtana u obrnutom smeru). Ako se pri tome odluči da se koristi postojeća pozicija, polozaj nove šipke je bivao promenjen.
  • ispravak copy-paste serija u poduznom i poprecnom preseku. Prilikom dragovanja prikazivala se serija na pogresnom mestu. (pojava je uočena samo u verzijama za AutoCAD-u 2021. ili 2022.)
  • ispravak greške koja je izazivala rušenje programa pri brisanju velikog broja entiteta odjednom. Rušenje programa se javljalo samo u verzijama za BricsCAD.
  • ispravak greške koja se javlaja prilikom copy-paste (Ctrl+C, Ctrl+V) delova crteža iz jednog u drugi crtež. Problem se javljao samo u verzijama za AutoCAD 2010-2016.